Bebek ve Çocuklarımıza Davranış Şekilllerimiz

Bebek ve Çocuklarımıza Davranış Şekilllerimiz

Çocuğumuzun doğumundan itibaren okul çağına gelene kadar olan zamanda onlara neler kazandırmalıyız?


İhtiyaçları hızlı ve sıcak bir şekilde karşılanan bebekler için, örneğin beslenme, değiştirme, tutma / tutma ve yatıştırma, bunlar önemli bir gelişimsel görevdir. Ebeveynler ve çocuklar arasındaki bu bağlılık, sağlıklı bir ebeveyn-çocuk ilişkisi için gereklidir ve aynı zamanda çocuklar, kardeşleri ve diğer aile üyeleri; örneğin, dedesi, teyzesi, amcası vb. Ve bakıcılar arasındaki ilişkileri de kapsar. Bebekler ebeveynlerine ve bakıcılarına başarılı bir şekilde bağlandıklarında, dış dünyanın misafirperver bir yer olduğunu ve çevrelerini keşfedip etkileşimde bulunma ihtimalinin daha yüksek olduğunu öğrenirler. Bu, daha fazla sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim için zemin hazırlar.

Araştırmalar, ebeveynler, bakıcılar ve gençler arasındaki ilişkileri şöyle bulmuştur:

Sıcak, açık ve iletişim içinde olun, Uygun sınırları belirleyin ve davranış kurallarının mantığını belirtin. Benlik saygısı, okulda daha iyi bir performans, çocuklarda ve gençlerde depresyon veya uyuşturucu kullanımını yok etmektedir.

Buna ek olarak, ebeveynlikle ilgili kültürler arası farklılıklar, ailenin ait olduğu belirli kültür veya etnik grubun tutum, inanç, gelenek ve değerleri ile güçlü bir şekilde ilişkilidir. Bu ebeveynlik uygulamaları, ailelerin bulunduğu sosyal ve ekonomik bağlamla da ilgilidir. 

Çocuklarımızdan sevgimizi ve ilgimizi asla ihmal etmemeliyiz. Onları sevdiğimizi her daim söylemeli ve hissettirmeliyiz.





Okuyucu Yorumları