Hastane enfeksiyonları çok yaygındır ve bunların çoğu antibiyotiklere karşı giderek daha fazla direnmektedir. Hastaneler bu mikroplarla mücadele için çareler aramakta ancak bu arada kendinizi korumak için sizin de yapabileceğiniz şeyler var.
Hastalandığınızda ya da yaralandığınızda hastaneye gidersiniz ve bakıma ihtiyacınız vardır. Beklediğiniz son şey, hastanenin sizi daha hasta yapacak olmasıdır.
Hastane enfeksiyonları çok yaygındır ve bunların çoğu antibiyotiklere karşı giderek daha fazla direnmektedir.
Hastaneler bu mikroplarla mücadele için çareler aramakta ancak bu arada kendinizi korumak için sizin de yapabileceğiniz şeyler var.
--Doktorların ve hemşirelerin sizi muayene etmeden önce ellerini yıkadıklarından emin olun, yoksa hatırlatmaktan korkmayın. El yıkanması hastalığın yayılmasını kontrol etmenin en etkili yolu olarak gösteriyoriliyor.
--Tuvaleti kullandıktan veya kirli materyalleri elledikten sonra ellerinizi dikkatli yıkayın. En az 15 saniye sıcak ve sabunlu su ile yıkayın.
--İntravenöz bir kateter yoluyla sıvı alıyorsanız, hemşireye etrafındaki sargıların ıslak veya kirli olup olmadığını sorun.
--Üriner kateterlerden gelen enfeksiyonlar yaygındır, bu yüzden bu pansumanlar temiz ve kuru olmalıdır ve kateter gerekenden daha uzun süre kalmamalıdır.
--Yara pansumanları ve drenaj tüplerine göz kulak olun ve hemşirenin gevşek veya ıslak bırakmamasına dikkat edin.
--Ameliyata ihtiyacınız varsa ve kiloluysanız, hastaneye gitmeden önce birkaç kilo vererek ameliyat sonrası enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.
--Şeker hastalığınız varsa, kan şekerinizi keskin bir şekilde gözleyin. Yüksek kan şekeri enfeksiyon riskinizi arttırır. Hastanede kalmanızdan önce, sırasında ve sonrasında kan şekerinizi kontrol etmek için doktorunuzla birlikte hareket edin.
--Eğer sigara içiyorsanız, bırakmanız için daha iyi bir zaman olamaz. Sigara, akciğer enfeksiyonu geliştirme riskinizi artırabilir.
Hastanedeyken mümkün olduğunca sağlıklı kalmaya yönelik adımlar atmaya çalışın. Ancak tıbbi ekibinizin önemli bir parçası olduğunuzu ve iyileşme sürecini hızlandırmak ve enfeksiyonları önlemek için ne yapmanız gerekiyorsa, kesinlikle çaba harcamanız gerektiğini unutmayın.
Bu haber 28.11.2017 11:08:43 tarihinde eklenmiştir.
Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?
Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları
Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi
Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin
Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?
Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?
Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?
Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir
Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!
Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!
Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi
Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler
Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri
Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!
Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!
Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!
Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!
Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.