Konjonktivit (konjuktivit) sıklıkla konjonktivit olarak anılır ve göz kapağını etkileyen bir hastalıktır ve aynı zamanda göz derisinin bir iltihabı olarak da adlandırılır.
Konjonktivit (konjuktivit) sıklıkla konjonktivit olarak anılır ve göz kapağını etkileyen bir hastalıktır ve aynı zamanda göz derisinin bir iltihabı olarak da adlandırılır. Eklem beyaz sudan korneaya kadar uzanır ve kapağın iç kısmı üzerinde bulunur. Belirtileri gözlerde kızarıklık, kaşıntı, yanma ve sulanmadır.
Çeşitli mikroorganizmalar ve diğer uyarı biçimleri konjunktivit'e neden olabilir. Gözyaşı bakterileri çözerek göz kapağını korur çünkü bakterilerin gelişimini inhibe eden enzimler ve antikorlar içerir. Enfeksiyonlara en sık neden olan viral enfeksiyonlar ve diğer patojenler bakteriler, mantarlar ve parazitler olabilir.
Konjunktivitin nedenlerinden bazıları da alerji çeşitleri, çeşitli kimyasallara maruz kalma, rüzgar, toz ya da dumandan kaynaklanan tahriş ve bazen soğuk algınlığı olabilir.
Alerjik konjunktivit, bakteriyel konjonktivit, viral konjonktivit ve yeni doğan konjonktiviti olarak çeşitlendirebiliriz.
Ne Yapmalısınız?
Konjunktivit ihmale gelmez, mutlaka bir doktora gidip tedavisine başlamanız gerekmektedir. Doktorunuz size gerekli ilaçları verecektir.
Konjonktivit, stres, zorlanma veya besin yetersizliği ile tetiklenebilir. İnflamasyon sıklıkla soğuk algınlığı veya boğaz iltihabından kaynaklanır. Yenidoğanlarda konjonktivit tedavisi, göz ve körlüğü önlemek için acilen gereklidir.
Enflamasyonu önlemek için, göz kreminizi uygulamadan önce ve sonra ellerinizi iyice yıkayın; gözünüzün değebileceği tüm nesneleri, giyecek, havlu, yastık kılıfı gibi şeylerin temiz olmasına özen gösterin. Göz makyajınıza ara verin. Göz makyajınızı yaptığınız ürünleri o sıra kullandıysanız onları atın ve yenisini alın. Kozmetik göz preparatlarını düzenli olarak değiştirmek de önerilir. Konjonktivit bir gözde başladıysa, enfeksiyon genişleyeceğinden, sağlıklı göze dokunmamak önemlidir. Havlunuzu sık sık değiştirin yada tek kullanımlık mendil kullanabilirsiniz.
Kontakt lens kullanıyorsanız, onlarda düzenli olarak dezenfekte edilmeli ve uygun bir şekilde kullanmanız tavsiye edilmektedir.
Bu haber 19.2.2018 12:29:36 tarihinde eklenmiştir.
Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?
Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları
Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi
Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin
Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?
Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?
Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?
Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir
Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!
Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!
Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi
Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler
Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri
Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!
Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!
Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!
Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!
Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.