Hapşırmaya başladınız ve kendinizi hasta mı hissediyorsunuz? Eğer imkanınız varsa evde dinlenin ve soğuk algınlığıyla mücadelede doğal, kanıtlanmış tariflerden bazılarını uygulayın. Uzmanların en verimli olarak nitelendirdikleri bazı doğal tedaviler aşağıda listelenmiştir.
Sıvı
Grip, vücudun sıvıyı hızlı bir şekilde kaybetmesine neden olabilir. Bu sebeple mümkün olduğunca sıvı tüketmeli, özellikle de hava yollarını arındıran sıcak içecekler: çorbalar, meyve suları, çaylar içilmelidir.
Ev yapımı tavuk çorbası
Tavuk çorbası, nesiller boyunca grip ve soğuk algınlığı için en iyi ilaçlardan biri olarak kullanılır. 2000 yılında yapılan bir araştırma tavuk çorbasının solunum yolu inflamasyon belirtilerini hafifletmesine yardımcı olabileceğini gösterdi. Sebzeli tavuk çorbası öneririz: kereviz, havuç, maydanoz, biber ...
Dinlenme ve temiz hava
Kısa bir yürüyüş sırasında nemli ve temiz havanın solunması, acılı ve boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca odayı düzenli olarak havalandırmalısınız.
Dinlenme, vücudunuzun mümkün olduğunca çabuk iyileşmesine yardımcı olan en iyi terapilerden biridir.
Gargara
Tuzlu suyla gargara veya sıcak papatya çayı, boğazın arkasındaki alanda birikebilen kalın mukus yataklarıyla, özellikle yatmadan uzunca bir süre geçtikten sonra yardımcı olur. Bu yolla, "henüz bedene girmemiş" virüsler vücuttan atılır ve bedenimizdeki konsantrasyonlarını düşürür.
Hapşırma ve öksürme
Öksürürken veya hapşırırken, ağzınızı ve burnunuzu elinizle veya bir mendille örterek başkalarına mikrop bulaştırmamaya dikkat edebilirsiniz. Kullandıktan sonra, mendilleri atın ve ellerinizi yıkayın.
Kişisel ve toplu hijyen
El yıkama, virüsü önlemek için etkili bir yoldur. Küçük çocuklarınız varsa, onlara sıcak su ve sabunla ellerini yıkamalarını öğretmek önemlidir. Bazı bulgular insan influenza virüslerinin 24 saate kadar katı yüzeylerde ve yumuşak yüzeylerde yaklaşık 20 dakika hayatta kalabileceğini ortaya koyuyor.
Enfekte insanlar, öksürük, hapşırma veya yaygın nesnelere dokunarak oluşan damlalar yoluyla grip bulaştırabilirler. Bu damlalar burnunuza, ağzınıza veya gözlerinize geldiyse grip bulaşabilir.
Sağlıklı bir kişi, virüs bulaşmış bir kişinin kullandığı bir nesneye dokunursa ve elleriyle gözlerine, ağzına veya burnuna dokunursa virüsü kendine bulaştırabilir. Grip virüsleri cep telefonları, bilgisayar klavyeleri, masalar, asansör düğmeleri, musluklar, mutfak tezgahları vb. gibi yüzeylerde iki saatten fazla yaşamaktadır.
Ciddi bir öksürük ve vücut ısısında belirgin bir artış olması halinde - özellikle de çocuklar ya da yaşlılar söz konusu olduğunda - bir doktora başvurmalısınız.
Grip çok bulaşıcı bir viral hastalıktır. Enfeksiyon, solunum yoluyla yayılır ve bazen akciğerlere saldırır. Zamanında müdahale edilmezse komplikasyonlar ciddi olabilir.