Afrika Domuz Ateşi ilk kez 1990'lı yıllarda Gürcistan, İspanya ve Portekiz'de ortaya çıktı. Şimdi özellikle Baltık ülkelerinde ve Ukrayna'ya kadar yayılıyor.
Hastalığın ilk vakaları 1990'lı yıllarda İspanya ve Portekiz'de görüldü. Hızla yayılması nedeniyle virüse karşı kontroller hızlandırıldı. En büyük salgın şu anda Baltık ülkeleri ve Doğu Avrupa'da (Gürcistan'dan Çek Cumhuriyeti'ne ve Estonya'dan Ukrayna'ya) sürüyor.
Virüs yaban domuzlarıyla bulaşıyor. Bir domuz popülasyonuna bir virüs nüfuz ettiğinde, kan ve sperm yoluyla yayılabiliyor. Geçen yıl, virüs 3.892 yaban domuzunda ve 248 çiftlik domuzunda bulundu. Yeni enfekte vakaların çoğu kasım ayında kaydedildi ve yalnızca Ocak 2018'in ilk günlerinde, veteriner hekimler 124 vahşi ve iki yerel domuz virüsü teşhisi koydu.
Domuz kanıyla beslenen ASP virüsü sadece akarlar ve domuzlarda hayatta kalabilir. Bu nedenle kuş göçü yoluyla göç muhtemel değildir.
Şu anda Slovakya sınırındaki Polonya'nın güneydoğusunda dramatik bir durum var.
Çiftçiler için virüs belirtileri nedir?
Yaklaşık dört gün inkübasyondan sonra hayvanlarda artmış bir sıcaklık, iştah kaybı, nefes darlığı, barsak yolunda sorunlar, kanlı diyare ve kusma meydana gelir. Cilt mavimsileşir, burun ve boğazdan kan akışı olduğu gibi kan da iç organlara akar, enfeksiyondan çoğu zaman hayvan ölür.
ASP'ye karşı aşı yok. Virüs bir çiftlikte göründüğünde, bütün hayvanlar öldürülmelidir. Ve bu çiftliklerin varlığını tehlikeye atabilir. ASP, Avrupa Birliğinde rapor edilmelidir. Avcılar, lenfatik sıvı, kan, pankreas ya da akciğerlerinden ölen domuzlardan örnek almaya ve domuzun ASP'den öldüğünü belirlemek için onları veterinerlik laboratuarlarına göndermeye davet edilir.
Virüsün yayılmasını önlemek için av grupları hayvan sayısını azaltmak için av bölgelerinde yaban domuzu avı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle sözde tampon bölgelerinde, ölü domuzların bulunduğu yerleri çevreleyen kişiler, mümkün olduğunca çok yaban domuzu öldürmeye çalışıyorlar.
Bu haber 11.1.2018 13:05:30 tarihinde eklenmiştir.
Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?
Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları
Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi
Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin
Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?
Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?
Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?
Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir
Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!
Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!
Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi
Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler
Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri
Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!
Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!
Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!
Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!
Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.