Anne - Bebek / Bebek Sağlığı / Sağlık
Hiç başında durmadan, bebeğiniz kendi kendine uyusa nasıl olur? Tabi ki çok güzel olur...
Bebeğinizin kendi isteğiyle uyku moduna geçmesinin bazı basit yöntemleri vardır. Bu yöntemler sayesinde uykusu geldiğinde bebeğiniz kendi başına uyumaya başlayacaktır.
Altın kurallar şöyle : Sakinleştirici bir gece düzeni ve tutarlı bir yatma zamanı. İnanması zor gelebilir ama bu kadar basit. Eğer bebeğinizin uyku düzeni çok bozuksa, düzelmesi tabi ki zaman alabilir. Ancak süreç ne olursa olsun, sonucun olumlu olacağından emin olabilirsiniz.
Düzenli yatma zamanı
Bebeğinizi her gece aynı saatlerde yatırmak, iç saatini ayarlar ve böylece belirlediğiniz saatlerde uykusu gelmeye başlar. Bu düzeni daha önceden kurmadıysanız, başlangıçta zor olabilir. Ama pes etmek yok. Mutlaka alışacaktır.
Sakinleştirici gece düzeni
Banyo yapmak, hikaye okumak, ninni söylemek veya sarılmak gibi bebeğinizi sakinleştirecek yöntemler bulun. Bu yöntemlerden bir kaç tanesini her akşam uyguladığınızda, bebeğiniz de bu düzene alışacak, ardından sakinleşip uykuya dalacaktır.
Bebeğinizin uykusunun geldiğini hissettiğinizde onu yatağına yatırmalısınız. Sizin kucağınızda uyumasına izin vermeyin. Bırakın yatağında uyusun. Bu şekilde siz olmadan da uyumaya alışacaktır. Daha sonraki günlerde uykusu geldiğinde sizi aramayacaktır.
Emzirirken veya beslerken uyumasına da mümkün olduğunca izin vermeyin. Bu şekilde uyumaya alışırsa, daha sonraları da uyumak için aynı şekilde emzirilmeyi bekleyecektir. Emzirme sırasında uyumaması için bebeğinizi hareket ettirebilirsiniz. Minik hareketler onun uyumasına engel olacaktır. eğer bu şekilde uyumaya alışıyorsa emzirme sürelerini yavaş yavaş kısaltın veya daha erkene alın.
Denedim ama olmuyor!
Belirttiğimiz şekilde yaptığınız halde bebeğiniz bu yeni düzene alışamayabilir. Bazı çocuklarda bu sürenin uzaması normaldir. Sabırlı olun, mutlaka alışacaktır.
Çocuğunuzun gün içinde çok yorulduğu zamanlarda, düzeni korumak adına aynı saatleri beklemenize gerek yok. bu onu daha huzursuz edecektir. Böyle zamanlarda biraz daha rahat davranıp, belirlediğiniz saatten erken uyumasına izin verebilirsiniz. Ancak erken yatmalar alışkanlık halini alırsa, normalden daha erken kalkmaya başlayacağını da unutmayın.
Bu haber 16.5.2017 19:23:49 tarihinde eklenmiştir.
Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?
Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları
Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi
Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin
Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?
Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?
Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?
Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir
Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!
Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!
Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi
Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler
Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri
Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!
Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!
Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!
Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!
Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.