Uzun bir aradan sonra kuş gribi hastalığı yeniden gündemde. Kuş gribinin belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, nelere dikkat etmek gerekir?
Kuş Gribi hastalığı, sadece tavuk, hindi veya ördek gibi kanatlı hayvanlarda görülen bir hastalıktır. İnsanlarda ise, bu mikrobu taşıyan hayvanlardan bulaşan virüslerle meydana gelmektedir. Bu hastalığın, kanatlı hayvanlardan insanlara bulaşması ise enfekte edilerek veya hiç bir eldiven vs. gibi koruma olmadan ölü hayvana temas edilmesiyle mümkün olur.
Kuş gribi hastalığın çevreden insana bulaşması ise ;
Kuş gribinin insandan insana bulaştığına dair kanıtlanmış bir olay yoktur. Ancak, bu tarz virüslerin insandan insana geçme özelliği gösteren bir dönüşüme yani mutasyona uğrama ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle dikkatli olunması gerekmektedir.
Kuş Gribi Hastalığının Belirtileri
Mevsimsel grip ile kuş gribinin belirtileri birbirlerine çok benzemektedir. Belirtileri bu kadar benzer olmasına rağmen, sonuçları tamamen farklıdır. Aradaki bu farkın anlaşılması çok önemlidir. Kuş gribi vakalarında, alt solunum yolları ile akciğer tutulmasına bağlı olarak zatürre, solunum yetmezliği ve diğer organların etkilenmesi söz konusudur. Virüs bulaştıktan sonra kuluçka süresi insanlarda 3 ile 10 gün arasında değişmektedir.
Bu süre sonunda görülen belirtiler;
Yukarıdaki belirtilerin görüldüğü durumlarda zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Hastalığın tanısı ne kadar erken konulursa tedavi olasılığı o kadar yüksek ve başarılı olacaktır.
İnsanda Kuş Gribi Tedavisi
Hastalığın erken döneminde etkili olan ve doktor kontrolünde kullanılan bazı ilaçlar, kuş gribi tedavisinde kullanılır. Bunun dışında, hastanelerde hastalığın belirtilerini azaltıcı ve bünyeyi destekleyici çeşitli tedaviler de uygulanır. Hastalığın erken döneminde etki ettiği bildirilen bazı ilaçlar bulunmaktadır. Bu nedenle, emin olmadığınız durumlarda veya belirtiler ortaya çıktıktan sonra, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması son derece önemlidir.
Kuş Gribi Aşısı
Henüz Kuş Gribi için insanlarda kullanılan etkili ve sonuçları kesinleşmiş bir aşı bulunamamıştır. Virüsün kendi genetik yapısında sürekli olarak oluşturduğu değişiklikler aşı çalışmalarını engellemekte ve zorlaştırmaktadır. Her şeye rağmen bu konuyla ilgili bilimsel çalışmalar tüm dünyada devam etmektedir.
Bu haber 5.12.2016 21:51:03 tarihinde eklenmiştir.
Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?
Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları
Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi
Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin
Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?
Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?
Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?
Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir
Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!
Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!
Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi
Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler
Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri
Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!
Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!
Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!
Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!
Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.